Skip to main content

Workshops ‘Yoga & Dans als Levenskunst’

Over Yoga & Dans valt veel te vertellen. Uiteindelijk gaat het om de beleving, het ervaren dat alles op een gegeven moment samenvalt. Magda Samson en Ilse Anthonijsz hebben bij de introductie van hun boek Yoga & Dans als Levenskunst samen diverse workshops Yoga & Dans gegeven. Op dit moment bieden beiden afzonderlijk workshops aan gericht op verschillende doelgroepen. Magda biedt themaweekenden voor yogadocenten aan. Yoga & Dans is onderdeel in de leiderschapstrainingen, die Ilse aanbiedt. Voor meer informatie hierover zie hier.

Chakraleer

De chakraleer vormt een belangrijke pijler bij Yoga & Dans. Zowel door de asana’s als de danstaal en de muziek kan de energie van één of meerdere chakra’s worden aangesproken. Muziek heeft trilling en kan op verschillende plaatsen in het lichaam binnenkomen. De opbouw van een les of workshop vindt plaats vanuit deze filosofie.

Van de mat naar de praktijk

Voor ons is Yoga & Dans een metafoor voor het leven van alledag. In de workshops geven we je door middel van oefeningen, adem en dans de mogelijkheid te onderzoeken hoe het voor jou kan werken. Het kan kracht geven, je kunt rust ervaren of gewoon genieten van de dans en de muziek.

 

———————-

Benieuwd hoe cursisten het ervaren? Bekijk de video’s hieronder.